Body-Mind-Soul

Mindfulness

Mindfulness gaat over aandachtig leven. Met name volwassenen doen veel op de automatische piloot. We rennen door het leven zonder bewust te zijn van wat we doen. Vergelijk het met autorijden, u zit een half uur in de auto op weg naar uw werk, maar voor uw gevoel bent u er ineens.

De gedachte achter Mindfulness is dat het geen zin heeft om je te veel bezig te houden met het verleden, of je zorgen te maken over de toekomst. Dus dat het zonde is om niet te genieten van het nu. Met wat meer aandacht voor het nu, lukt dat beter. Mindfulness gaat ook over houding. Wees vriendelijk voor uzelf, accepteer uzelf, en wees nieuwsgierig naar wat er gebeurt. Dit is de basishouding van Mindfulness. Veel negatieve gevoelens die wij hebben, hebben wij onszelf aangepraat.

Wat u gaat ervaren:

Behalve geestelijke ontspanning en aandacht, wordt ook lichamelijke ontspanning gebruikt in mindfulness. Als wij ons heel druk maken, dan heeft dat effect op ons lichaam. We kunnen last krijgen van allerlei kwalen als bijvoorbeeld hoofd- en rugpijn, slecht slapen en hyperventilatie. Gelukkig werkt het ook andersom. Als wij lichamelijk ontspannen, dan maakt dit ons ook geestelijk rustiger. Van dit effect maak u gebruik in de mindfulness workshops.