Body-Mind-Soul

Kleurenpsychologie

Kleuren hebben een aantal fysiologische effecten. Kleur heeft bijvoorbeeld effect op arousal (positieve zowel als negatieve spanning). De kleuren aan het uiteinde van het kleurenspectrum (rood en violet) veroorzaken een hoge mate van arousal, terwijl de middelste kleur (groen) een lage arousal veroorzaakt. Als u bijvoorbeeld iemand een concentratie opdracht laat uitvoeren, dan heeft een rode kamer een stimulerende werking terwijl een blauwe kamer een kalmerend en soms zelfs depressieve werking heeft…

Kleuren kunnen veel betekenen, iedereen herkent dat. Vergelijk eens het gevoel van binnen komen in een kamer met donkere muren of binnen komen in een kamer met witte muren…

Met kleuren creëer je sfeer en dit kunt u gebruiken. Door bijvoorbeeld die rode stropdas om te doen naar een belangrijke vergadering, maar ook door u bewust te zijn van wat het effect is van iemand anders zijn rode stropdas op u.

Wat u gaat ervaren:

In deze workshop wordt gekeken naar wat kleuren betekenen voor u. U leert welke kleuren mooi staan bij uw huid, haar en ogen. Maar ook welke kleur u zelfvertrouwen geeft, u vrolijk of juist ontspannen maakt.

Welke kleuren vind u mooi en hoe komt dat? Welke sfeer wilt u creëren en welke kleuren kunt u daarbij gebruiken? Dit alles samen resulteert in verfrissende kleur- en stylingtips van de kunstenares en mode expert die de workshop verzorgt.